Sjö & Hav

Skaldjursfiske

Skaldjursfisket med kräftor och krabbor är västkustens absoluta specialitet! På turen som går ut kring Marstrand och Åstol får du lära dig att dra upp tinor, agna rensa och lägga tillbaka burarna. Efter allt slit bjuds det på Ostron och bubbel. 

Antal deltagare: 6 och uppåt

Tidsåtgång: ca 3 h

Pris: 795 pp

Rib Pubrunda med 3 stopp

Ta med kollegorna ut på en fartfylld ribbåts tur genom trånga passager och via oerhört vackra platser i västkustens fantastiska skärgård. Vi tar tre stopp på vägen för en svalkande öl. All utrustning & försäkringar ingår. (Flytoveraller, mössa, googles) Rutt alt: Åstol, Klädesholmen, Kyrkesund, Pater Noster

Aktivitetstyp: Upplevelse, RIB-båt
Antal deltagare: 8 och uppåt
Tidsåtgång: ca 2-2,5 Tim
Pris: 795:– /pp exkl. moms (inkl. 3st öl/vin) 

Ribtur med geocashing och 3-kamp på öar

Här gäller det att kombinera kunskaper och erfarenhet inom gruppen för att lösa mängder med olika uppgifter och övningar, en högteknologisk form av den klassiska poängpromenaden. Vi delar in er i lag och därefter tilldelas Ni en bår med skeppare. Tillsammans ska Ni lista ut var de olika aktiviteterna ligger gömda. Ni pekar och skepparen styr. Felnavigering straffar sig. Vanliga stopp är Åstol, Klädesholmen, Pater Noster och Kyrkesund. 

Aktivitetstyp: Upplevelse, RIB-båt
Antal deltagare: 10 och uppåt
Tidsåtgång: ca 2-3 Tim
Pris: 749:– /pp exkl. moms (inkl. 3st öl) (min 10 debiterade gäster)

Pater Noster med ostronskola och bubbel

Besök Hamneskär & Pater Noster under en kort utflykt och låt dig inspireras av utsikten och de goda smakerna, smaka ostron och bubbel i fyrens lanternin, sjöboden eller på bryggan. Ni får ta del av en kort historisk guidning om denna vackra plats, fyrbesök ingår. All utrustning ingår (flytoveraller, mössa, googles)

Aktivitetstyp: Upplevelse, RIB-båt
Antal deltagare: 8 och uppåt
Tidsåtgång: ca 1-2 Tim
Pris: RIB tur, ostron, bubbel, fyrbesök 795:– /pp exkl. moms 

Havsfisketur

Med välutrustade sportfiskebåtar och skickliga skeppare tar det inte långt tid innan det börjar rycka i era fiskespön och smilgroparna blir allt större! Vanliga fångster på dessa turer är Torsk, Gråsej, Makrill, pigghaj. All utrustning ingår (fiskespö, flytoveraller, mössa)

Aktivitetstyp: Upplevelse, båttur
Antal deltagare: 6 och uppåt
Tidsåtgång: ca 2-4 Tim
Pris: 795 pp

Fyrbesök Pater Noster

Besök Hamneskär & Pater Noster under en kort utflykt och låt dig inspireras av utsikten från den magnifika fyren. Ni får ta del av en kort historisk guidning om denna vackra plats och komma upp i fyren. 

Aktivitetstyp: Upplevelse, RIB-båt
Antal deltagare: 6 och uppåt
Tidsåtgång: ca 1-2 Tim
Pris: RIB tur, fyrbesök 595:– /pp exkl. moms

matchrace kappsegling

Att segla Matchrace är givande och roligt. Att man seglar på den legend- ariska matchrace arenan utanför Strandverket gör inte saken sämre. Inga förkunskaper krävs, en instruktör per båt samt all utrustning (flytvästar, seglarbyxor) och ingår. 

Antal: 8 och uppåt

 

Tid: 2-3 tim

Pris: 895 pp

hamnfärjan ii

Åk en guidad tur med Hamnfärjan II inom Marstrands hamn och Albrektsunds Kanal. Färjan är en av få elektriskt drivna färjor i världen och trafikerade hamnen fram till juni 1985. ”Spårvagnen” ägs idag av en ideell förening och fick sitt namn ifrån turisterna från Göteborg – sannolikt p g a den blå färgen och likartad teknik som påminde om en spårvagn. Ca 8 miljoner passagerare har åkt med Hamnfärjan II under sin aktiva tid i tjänst.

Tid: ca 1 timma alt. som en transport över sundet.

Kontakta oss för offert

sälsafari

Toppa konferensen med en härlig skärgårds- & naturupplevelse. Ni kliver i båten vid Kungatrappan nedanför Grand Hotel Marstrand. Båtresan på ca 20 minuter går ut till det yttersta havsbandet sydväst om Marstrand. Där lever en sälkoloni som vi kan komma riktigt nära inpå. Med lite flyt kan Ni se uppåt 50 sälar. 

Tips: Ta med kameran.

Antal: 6 och uppåt

Tidsåtgång: ca 1,5 h

Pris: 495 pp

Hummerfiske (start september)

Vattnet runt Marstrand är erkännt för sitt fina hummer och skaldjursfiske. Du får uppleva både den vackra skärgårdsmiljön och fisket på nära håll, och man behöver inte vara inbiten fiskare för att fascineras. Ni själva får dra upp tinorna från botten, rensa burarna (förhoppningsvis med fångst i) och sist men inte minst agna om för att sätta tillbaka buren på sin rätta plats.

Antal deltagare: 4 och uppåt 

Tidsåtgång: ca 2-3 h 

Pris: 795 pp inklusive kaffe & fika på båten

vandra ut

Be oss att packa ner en av era fikastunder i en picknick korg och ge er ut i naturen.
Garanterat friskt och uppiggande och det bästa av allt – frisk luft är gratis.

paddla kajak

Marstrand är ett paradis när det kommer till att paddla kajak. Du kommer nära djurlivet och det är inte ovanligt att en nyfiken säl tittar upp över ytan. I priset ingår kajak, kapell, flytväst och instruktion.

Antal: minst 8 pers.

Vad ingår: all utrustning, baguette, dryck och följebåt.

Tid: 3-4 tim

Tid på året: hela året.

Antal: minst 8 pers
Vad ingår: all utrustning, baguette, dryck och följebåt
Tid: 3-4 tim
Tid på året: hela året