Vällagat & välrenommerat

Restaurang Grand Tenan är ett välkänt begrepp på Västkusten. Klassiker som Oxfilé Africana och Tenans gratinerade kräftor har genom åren varit en självklarhet, men här serveras även vällagad à la carte.

boka bord

Midsommarfirande

Fira midsommarafton tillsammans med oss och avnjut Alexanders härliga midsommarmeny. För den som önskar finns även vår à la carte.

Midsommarmeny

"Lerpotta sill"
Matjessill, hackat ägg, rödlök, färskpotatis och brynt smör
***
Ungsbakad torsk serveras med sandefjordsås, hackade räkor och dillslungad färskpotatis
***
Grands hemmagjorda vaniljglass med färska jordgubbar

Pris: 545 kr per person

Välkomna!

Verandabaren

Nytt för i år är att Tenan blivit med ny bar - på verandan. Här kan du ta en drink, äta något smått, tjattra, hänga, läsa tidningen eller bara njuta av ett gott glas vin. För den som vill vara något mer mer anonym, slippa dagsljus, ta några danssteg och sjunga med i skön musik så finns den legendariska "Grandbaren" såklart kvar.

Välkommen in!

Våra viner

I sommelier Anders Pålssons välsorterade vinkällare finner du klassiska och traditionella vinhus såväl som nymodigheter och uppstickare. Den sanna vinentusiasten hittar garanterat ett och annat intressant årgångsvin men här finns ett brett utbud med hög kvalité i alla prisklasser.

vårt mysiga julbord

Vi avslutar alltid året på bästa sätt med vårt stämningsfulla julbord. I paradisparken serveras rykande het glögg framför eldarna och julbordet står uppdukat i köket bland levande ljus. Hos oss är julbordet på riktigt och vår köksmästare Alexander lagar allt från grunden. Den goda snapsen kryddar vi givetvis själva. Premiär 23/11.

meny nostalgi – oxfilé africana och tenans gratinerade kräftor

Skrivet i sten eller snarare på menyn sedan 70-talet är då sannerligen dessa klassiker - gratinerade havskräftor och oxfilé africana. Rätterna har en självklar plats på menyn och för mångas smaklökar innebär ett besök på Tenan ren och skär nostalgi.

verandan – smakfull utsikt

Verandan, med härlig utsikt ner mot hamnen, har plats för 100 gäster. Härifrån kan du följa båtarna som lägger till och se folkvimlet längs gågatan nedanför Paradisparken.

Måndag- Lördag från 18.30