Vällagat & välrenommerat

Restaurang Grand Tenan är ett välkänt begrepp på Västkusten. Klassiker som Oxfilé Africana och Tenans gratinerade kräftor har genom åren varit en självklarhet, men här serveras även vällagad à la carte.

boka bord

Vårt kök

I köket på Tenan är det köksmästare Alexander Stärnerz som står för smakerna.
Alexander brinner för att laga god mat från grunden, hitta udda detaljer och hantera råvaror i säsong på bästa sätt. På vår meny går nya trender sida vid sida med moderna och ibland något lekfulla tolkningar på klassiska rätter. Här gäller höga smaker, finess och en bestående kärlek till hantverket.

Hjärtligt Välkomna!

Nyårsfirande på tenan

På nyårsafton slår vi upp dörrarna till bar och restaurang från kl 13.00
Kom in på ett glas vin eller möt upp vännerna på en lunch. Från kl 19.00 serveras vår nyårssupé och festligheterna fortsätter i baren fram till kl. 02.00

meny nostalgi – oxfilé africana och tenans gratinerade kräftor

Skrivet i sten eller snarare på menyn sedan 70-talet är då sannerligen dessa klassiker - gratinerade havskräftor och oxfilé africana. Rätterna har en självklar plats på menyn och för mångas smaklökar innebär ett besök på Tenan ren och skär nostalgi.