Vällagat & välrenommerat

Restaurang Grand Tenan är ett välkänt begrepp på Västkusten. Klassiker som Oxfilé Africana och Tenans gratinerade kräftor har genom åren varit en självklarhet, men här serveras även vällagad à la carte.

boka bord

Nyårsfirande på tenan

På nyårsafton slår vi upp dörrarna till bar och restaurang från kl 13.00
Kom in på ett glas vin eller möt upp vännerna på en lunch. Från kl 19.00 serveras vår nyårssupé och festligheterna fortsätter i baren fram till kl. 02.00

Alexanders nyårssupé
Hackad marstrandshummer med mandelpotatiskräm och riven vintertryffel.

Grillad spetskål med rostad hasselnötsgrädde, gravad citron och stenbitsrom

Halstrad pilgrimsmussla med sotade grönsaker och parmesan

90 dagars hängmörad och talglagrad biff, serveras med portvinssky, persiljerot och anklever.

Brillat Savarin med kompott på vinteräpple.

Rombakad ananas, vaniljglass och passionsfruktsfudge.

Hjärtligt välkomna!

Vårt kök

I köket på Tenan är det köksmästare Alexander Stärnerz som står för smakerna.
Alexander brinner för att laga god mat från grunden, hitta udda detaljer och hantera råvaror i säsong på bästa sätt. På vår meny går nya trender sida vid sida med moderna och ibland något lekfulla tolkningar på klassiska rätter. Här gäller höga smaker, finess och en bestående kärlek till hantverket.

Hjärtligt Välkomna!

chambre saparée – lite mer avskilt

Är ni ett litet sällskap som vill äta lite mer enskilt och kanske fira något särskilt så finns vårt chambre separée. Litet, gemytligt och plats för 24 personer.