Vällagat & välrenommerat

Restaurang Grand Tenan är ett välkänt begrepp på Västkusten. Klassiker som Oxfilé Africana och Tenans gratinerade kräftor har genom åren varit en självklarhet, men här serveras även vällagad à la carte.

boka bord

Vår meny

I köket på Tenan är det köksmästare Alexander Stärnerz som står för smakerna.
Alexander brinner för att laga god mat från grunden, hitta udda detaljer och hantera råvaror i säsong på bästa sätt. På vår meny går nya trender sida vid sida med moderna och ibland något lekfulla tolkningar på klassiska rätter. Här gäller höga smaker, finess och en bestående kärlek till hantverket.

Våra viner

I sommelier Anders Pålssons välsorterade vinkällare finner du klassiska och traditionella vinhus såväl som nymodigheter och uppstickare. Den sanna vinentusiasten hittar garanterat ett och annat intressant årgångsvin men här finns ett brett utbud med hög kvalité i alla prisklasser.

chambre saparée – lite mer avskilt

Är ni ett litet sällskap som vill äta lite mer enskilt och kanske fira något särskilt så finns vårt chambre separée. Litet, gemytligt och plats för 24 personer.

meny nostalgi – oxfilé africana och tenans gratinerade kräftor

Skrivet i sten eller snarare på menyn sedan 70-talet är då sannerligen dessa klassiker - gratinerade havskräftor och oxfilé africana. Rätterna har en självklar plats på menyn och för mångas smaklökar innebär ett besök på Tenan ren och skär nostalgi.

verandan – smakfull utsikt

Verandan, med härlig utsikt ner mot hamnen, har plats för 100 gäster. Härifrån kan du följa båtarna som lägger till och se folkvimlet längs gågatan nedanför Paradisparken.

Vi har stängt för renovering och öppnar åter till påsk 2018.