Vällagat & välrenommerat

Restaurang Grand Tenan är ett välkänt begrepp på Västkusten. Klassiker som Oxfilé Africana och Tenans gratinerade kräftor har genom åren varit en självklarhet, men här serveras även vällagad à la carte.

boka bord

vårt mysiga julbord

Vi avslutar alltid året på bästa sätt med vårt stämningsfulla julbord. I paradisparken serveras rykande het glögg framför eldarna och julbordet står uppdukat i köket bland levande ljus. Hos oss är julbordet på riktigt och vår köksmästare Alexander lagar allt från grunden. Den goda snapsen kryddar vi givetvis själva. Premiär 23/11.

nyårssupé

Nyårsfirandet på Marstrand har kommit att bli en riktigt fin tradition.
På Grand firar vi med en 5-rätters nyårssupé av högsta klass och vid tolvslaget lyser ett praktfullt fyrverkeri upp himlen. Festligheterna fortsätter sedan med spontandans i vår bar.

Är ni ett större sällskap slå oss en signal på 0303-603 22 eller info@grandmarstrand.se så hjälper vi er med en reservation.

Kvällens meny:
Långbakad rotselleri med fläderbärskapris, hackad hummer samt hollandaise smaksatt med brynt smör
***
Egensaltad stenbitsrom, äpple, syrad grädde, rödlök, rökt oxmärg och kavring
***
90 dagars hängmörad svensk biff med smörstekt brioche, riven frusen anklever samt portvins och tryffelsky
***
Wrångebäksost från almnäsbruk med rostade mandlar och vispad marstrandshonung
***
Drömmig dessert med passionsfruktsfudge, vaniljglass och kokosmaräng


Verandabaren

Nytt för i år är att Tenan blivit med ny bar - på verandan. Här kan du ta en drink, äta något smått, tjattra, hänga, läsa tidningen eller bara njuta av ett gott glas vin. För den som vill vara något mer mer anonym, slippa dagsljus, ta några danssteg och sjunga med i skön musik så finns den legendariska "Grandbaren" såklart kvar.

Välkommen in!

fredag & lördag från 18.30

 

 

 

meny nostalgi – oxfilé africana och tenans gratinerade kräftor

Skrivet i sten eller snarare på menyn sedan 70-talet är då sannerligen dessa klassiker - gratinerade havskräftor och oxfilé africana. Rätterna har en självklar plats på menyn och för mångas smaklökar innebär ett besök på Tenan ren och skär nostalgi.