erbjudande

Grands Historiska Konferens

En spännande historia

På Marstrand finns mycket att utforska och massor att se. Det är dessutom nästintill omöjligt att inte bli berörd av Historiens Vingslag. 

Den lilla staden grundades redan på 1200 -talet av den Norska kungen Håkon Håkonsson. Många är de konungar som passerat i Marstrands historia och sedan 1658 kan ön även stoltsera med en ordentlig fästning - Carlstens Fästning.

I Grands Historiekonferens tar vi med dig och dina kollegor på en guidad stadspromenad runt ön. Vi besöker sevärda platser och du får höra en härlig blandning av historia och gamla skrönor.

Pris: från 1.745 kr/pers 

I konferenspaketet ingår aktiviteten guidad stadspromenad (tidsåtgång ca 1 h), förmiddagskaffe och smörgås, konferenslunch, eftermiddagsfika och 3-rätters konferensmiddag samt övernattning och frukostbuffé. 

Rekomenderade aktiviteter

sälsafari

Toppa konferensen med en härlig skärgårds- & naturupplevelse. Ni kliver i båten vid Kungatrappan nedanför Grand Hotel Marstrand. Båtresan på ca 20 minuter går ut till det yttersta havsbandet sydväst om Marstrand. Där lever en sälkoloni som vi kan komma riktigt nära inpå. Med lite flyt kan Ni se uppåt 50 sälar. 

Tips: Ta med kameran.

Antal: 6 och uppåt

Tidsåtgång: ca 1,5 h

Pris: 495 pp

hamnfärjan ii

Åk en guidad tur med Hamnfärjan II inom Marstrands hamn och Albrektsunds Kanal. Färjan är en av få elektriskt drivna färjor i världen och trafikerade hamnen fram till juni 1985. ”Spårvagnen” ägs idag av en ideell förening och fick sitt namn ifrån turisterna från Göteborg – sannolikt p g a den blå färgen och likartad teknik som påminde om en spårvagn. Ca 8 miljoner passagerare har åkt med Hamnfärjan II under sin aktiva tid i tjänst.

Tid: ca 1 timma alt. som en transport över sundet.

Kontakta oss för offert

paddla kajak

Marstrand är ett paradis när det kommer till att paddla kajak. Du kommer nära djurlivet och det är inte ovanligt att en nyfiken säl tittar upp över ytan. I priset ingår kajak, kapell, flytväst och instruktion.

Antal: minst 8 pers.

Vad ingår: all utrustning, baguette, dryck och följebåt.

Tid: 3-4 tim

Tid på året: hela året.

Antal: minst 8 pers
Vad ingår: all utrustning, baguette, dryck och följebåt
Tid: 3-4 tim
Tid på året: hela året

Hummerfiske (start september)

Vattnet runt Marstrand är erkännt för sitt fina hummer och skaldjursfiske. Du får uppleva både den vackra skärgårdsmiljön och fisket på nära håll, och man behöver inte vara inbiten fiskare för att fascineras. Ni själva får dra upp tinorna från botten, rensa burarna (förhoppningsvis med fångst i) och sist men inte minst agna om för att sätta tillbaka buren på sin rätta plats.

Antal deltagare: 4 och uppåt 

Tidsåtgång: ca 2-3 h 

Pris: 795 pp inklusive kaffe & fika på båten